Makoron Tarifi |
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 1 çay bardağı file badem
• 15 gr. şekersiz kakao
• 2 adet yumurtanın akı
• 3 kaşık toz şeker
Çikolatalı Ganaj İçin:
• 150 gr. bitter çikolata
• 2 kaşık tereyağı
• Yarım su bardağı krema
YAPILIŞI
Bir tencereye kremayı alıp, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Çikolata parçalarını ilave edip eriyene kadar karıştırın ve soğumaya başladığı zaman tereyağını karıştırıp pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın. Çikolatayı tekrar soğumaya bırakın. Pudra şekeri, file badem ve kakaoyu mutfak robotunda un haline getirin. Yumurta aklarını mikserin önce orta ayarında çırpıp, sonra hızını arttırarak 5 yemek kaşığı toz şekerini azar azar ekleyin. Pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edin ve kakaolu karışımın yarısını eleyerek ekleyip tahta kaşık ile karıştırın. Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. Fırın tepsinizi tezgahınıza birkaç defa vurun. Bu işlem sonrasında makaronların üzeri biraz kuruyuncaya kadar yaklaşık bir saat kadar bekletin. Daha önce 175 °C ayarlamış olduğunuz fırında 10 dk. pişirin Pişen iki makaron arasına hazırladığınız çikolata ganajı sürerek birbirine yapıştırıp servis yapın. Afiyet olsun.